PDA

Zobacz pełną wersję : Travian v4



Matusk
09-06-2010, 14:33
Travian v4

Jest to klon popularnej gry travian.
Klon już jest na forum tyle że wersji 3.

Screeny:

Każdy wie jak wygląda Travian więc screeny nie są konieczne.

Download:


http://www.4shared.com/file/AtVxFBDZ/Travian_Beta_4.html

zabka229
12-06-2010, 16:15
Ma ktos do tego sprawna baze danych? bo ta co jest w tym nie dziala ;/

Tom551
16-06-2010, 18:10
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting T_OLD_FUNCTION or T_FUNCTION or T_VAR or '}' in /var/www/sites/yoyo.pl/t/e/testerkaa2/s1/include/ranking.php on line 12


Mam taki błąd przy próbie przejścia na stronę Logowania, Rejestracji
To jest legalne? Silnik

AntyErrorysta
16-06-2010, 19:25
To jest legalne?
Tak przecie autor silnika się nie włamał na serwer Traviana :D
Ale jednak z drugiej strony autorzy mogą cię zaskarżyć o plagiat ;) i do sądu...

zabka229
16-06-2010, 19:27
a ja tu tej głupiej bazy nie umiem wgrać bo błędy mi wywala :D

AntyErrorysta
16-06-2010, 19:28
ee tam klony tak mają ;D
z drugiej strony widziałem na jednej stronce bardzo dużooo klonów Traviana ;)

Adam15
16-06-2010, 19:36
a moze podał byś jakie ;> ?

AntyErrorysta
16-06-2010, 20:59
a moze podał byś jakie ;> ?
do mnie? chodzi o klony Traviana?

Tom551
16-06-2010, 21:10
"Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting T_OLD_FUNCTION or T_FUNCTION or T_VAR or '}' in /var/www/sites/yoyo.pl/t/e/testerkaa2/s1/include/ranking.php on line 12' - To była wina hostingu

zabka229 - W silniku jest instalator

AntyErrorysta
16-06-2010, 21:27
a ja tu tej głupiej bazy nie umiem wgrać bo błędy mi wywala
zabka229 - W silniku jest instalator
Zabka na drugi raz przejrzyj całą zawartość przed napisaniem posta ;)

T_OLD_FUNCTION or T_FUNCTION
Ta pewnie zbyt starą wersja PHP mają ;)

zabka229
19-06-2010, 11:00
Anty nie jestem taki głupi :D odrazu wszedłem na instalator ale tam mi bazy nie wgrało zresztą zaraz dam wam błąd jaki mi wyskoczył :D
Error importing database. Check configuration.
wszystko na 100% dobrze wpisałem :D

//Twoja mówić po polski? Moja nie sądzić.

tribe
19-06-2010, 15:18
silnik jest fajny ale niedorobiony, dużo opcji brakuje, szybkość nie jest konfigurowalna, albo są błedy w przeliczaniu, nie zagłębiałem się, jest na podobnym poziomie co Xnova w wersji 0.4 :P może przy wersji 10 coś się da z tym zrobić...
PHP zmieszane z HTML, w każdym pliku nagłówek HTML, dobrze że chociaż nie ma zapytaÅ„ na żywca tylko są w miarę ładne funkcje wykonujące i obrabiające dane, ale podsumowując, nie warto się w to pchać. Pewnie nawet autorzy się gubią w tym kodzie ;)

Behavior
19-06-2010, 16:20
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting T_OLD_FUNCTION or T_FUNCTION or T_VAR or '}' in /var/www/sites/yoyo.pl/t/e/testerkaa2/s1/include/ranking.php on line 12


Mam taki błąd przy próbie przejścia na stronę Logowania, Rejestracji
To jest legalne? Silnik

O jeden nawias - "}" - za dużo pewnie popatrz najpierw zanim zapytasz i witam po długiej nieobecności :D

AntyErrorysta
19-06-2010, 23:13
O jeden nawias - "}"
Jaki nawias za stara wersja php :)

T_OLD_FUNCTION or T_FUNCTION or T_VAR
to już potwierdza :)

Behavior
20-06-2010, 01:04
Ale jak usunie nawias może mu zaskoczyć czasami zdarzały się takie błędy w XNovie.

W ogóle muszę sobie rzucić okiem na ten silnik może będzie do czegoś użyteczny bo zrobić bazę to nie problem jeśli tamta jest nie halo !

Poza tym jeśli ktoś byłby tak miły i zrobił re-upa będę niezmiernie wdzięczny !

Azides
21-06-2010, 11:11
ja zainstalowałem tylko problem ;P


Fatal error: Allowed memory size of 16777216 bytes exhausted (tried to allocate 19456 bytes) in /var/www/web511/web/travian/s1/include/constant.php on line 38

pikulak
05-08-2010, 20:15
hhtp://pikulak.cba.pl Działa :P Ma ktos spolszczenie :P?

AntyErrorysta
05-08-2010, 20:19
tu jest spolszczenie: translate.google.pl ; ew. słownik

Om3n499
10-08-2010, 18:21
Witam, chciałbym spytać czy idzie jakoś to zainstalować ciągle wyskakuje błąd z exportem bazy danych?

Polish Hero
22-08-2010, 22:47
zabka229 - W silniku jest instalator
Gdzie?

Polish Hero
23-08-2010, 15:19
Pomoże ktoś, jak instalować?
Baza wgrałem (z folderu Install),
Wpisałem dane bazy do database.php ale dalej nie działa.

Behavior
10-09-2010, 20:27
to wejdź w phpMyAdmin znajdź sobie jak się wgrywa bazę (pewnie opcja IMPORTUJ) albo użyj opcji zapytanie po uprzednim skopiowaniu tego co jest w pliku database.php

Aż normalnie ściągnę ten silnik i postaram się naprawić ten błąd co niby wam wyskakuje , ewentualnie napisze instalator od podstaw !

TeMuzin
07-10-2010, 08:07
Ja klikam "Create World Data" i nic się nie dzieje. Biała strona.

KrzychuLP
04-09-2012, 08:15
jak dla mnie to taki silnik nie jest plagiatem tylko reklamą no ale ja tak sądzę ;P