PDA

Zobacz pełną wersję : Kravian - klon gry travian



mrowka
13-08-2010, 16:15
Witam...
Na http://sourceforge.net znalazłem silnik kravian... po bezproblemowej instalacji przez wbudowany instalator, ukazał mi się prawie idealna kopia traviana....

Teraz nasuwa mi się pytanie... Czy tego można używać bez żadnych problemów z prawem? chodzi mi o to, że jak już pozmieniam grafikę...

Kto chce przetestować to na razie na darmowym hostingu 2ap.pl postawiłem.
Link: http://travian.cstrike.2ap.pl/login.php
Login: demo
Hasło: demo1234

Download: http://sourceforge.net/projects/kravian/

Proszę o odp...

Meares
13-08-2010, 17:12
Na stronie projektu nie ma podanej nazwy licencji, więc nie mogę ci nic powiedzieć na ten temat.

mrowka
13-08-2010, 17:36
Tu coś znalazłem w pliku który pokazał mi się przy instalacji.


<div class="headline"><span class="f16 c5">Kravian, Travian Clone Installation Script</span></div><br>
<br>
<p>Kravian is a emulation project for the game <a class="c6" href="travian.com">Travian.</a> </p>
<h4>Disclamier</h4>
<ul>
<li>Kravian has absolutely no relations with the official game. It is just a fan initiated project.</li>
<li>
Along with the installation/usage of Kravian, you shall be fully responsible for any
legal results that may arised initiated by the Travian Official Server.</li><li>
The team that created this emulation shall not be liable for any damage done to
your computer/server system.</li><li>
All codes are confirmed to be running correctly by the creation team without any visible security risk.</li><li>
Users are asked to
review the codes on their own accord.</li><li>
Please do not remove the credits for the team.</li><li>
Any customization to the source code are of the owners property,
it is up to the owner's discreetion to share.</li><li>Last but not least, Enjoy.</li></ul>

<div class="lbox">-Kravian Creation Team.</div>
<div class="lbox">-Scr1pt Remake</div>
<div class="rbox"><form><input type="button" name="next" value="Next" onClick="location.href='?s=1'"></form></div>

Meares
13-08-2010, 17:41
No to łap za słownik i tłumacz. Ten zapisek wyjaśnia wiele kwestii, łącznie z kwestią edycji stopki (proszą o nie-edytowanie stopki) oraz "koniecznością" dzielenia się własnymi modyfikacjami (nie uznają takiej konieczności i pozostawiają decyzję użytkownikom) skryptu.

mrowka
13-08-2010, 17:44
A to z tą grafiką? Jak zmienię to przywalą się?

Meares
13-08-2010, 17:46
Along with the installation/usage of Kravian, you shall be fully responsible for any legal results that may arised initiated by the Travian Official Server.Przetłumacz ten fragment. :)

drapek123
13-08-2010, 17:49
Czyli z translate google:

Wraz z instalacją/korzystaniem Kraviana będziesz w pełni odpowiedzialny za wszelkie prawne skutki, które mogą być zainicjowane przez Travian Oficjalny Serwer.

mex
13-08-2010, 17:54
czyli jednym słowem... Travian może się do ciebie przyczepić

Meares
13-08-2010, 18:08
Ale jeśli zmienisz grafikę (nawet nie tematykę gry) to nie będzie zbytnio miał o co. Projekt powstał z inicjatywy fanów i poza tematyką i podobnymi algorytmami (i podobna nazwą) nie ma z oryginalnym Travianem nic wspólnego.

mex
13-08-2010, 18:17
Ale jeśli zmienisz grafikę (nawet nie tematykę gry) to nie będzie zbytnio miał o co. Projekt powstał z inicjatywy fanów i poza tematyką i podobnymi algorytmami (i podobna nazwą) nie ma z oryginalnym Travianem nic wspólnego.

W sumie racja bo przecież Travian nie dal swojego skryptu .. a osoba, która stworzyła tego klona zapewne napisała silnik sama bazując na tym jak działa mechanizm w Travianie

zabka229
13-08-2010, 18:17
A taki Balland Wars czy jakoś tak :D Jest naprawdę bardzoo podobny do traviana tylko ma zmienioną grafikę i co ?? i już kilka miesięcy czy lat stoi :P Nie wiem nie orientuje się w tym...

mrowka
13-08-2010, 18:55
Hmm... to może i warto by się tym pobawić.
A jakie silniki polecacie pod takie gry właśnie jak: plemiona, travian?
Devana?
Tribal - http://gryviawww.pl/?x=tribal_engine

Interesują mnie tylko silniki pod takie gry.

majewa
13-08-2010, 20:44
Witam.
Gdy chcę włożyć ten silnik na moją stronkę (yoyo.pl) to wyskakuje mi takie coś "Don`t exists Config.php, install de aplication" Co zrobić?
Pozdrawiam i proszę o szybką odpowiedź.

Meares
13-08-2010, 20:56
Zainstalować.

mrowka
14-08-2010, 10:32
@majewa

Kravian?

1. Gry nie wgrywa się na darmowy host bo ją wywala prędzej czy później.
2. Jeśli chcesz wgrać to tylko tak na test albo żeby pograć sobie trochę to polecam 2ap.pl exxl.pl... yoyo.pl za bardzo zamula...
3. Jeśli znasz się na php, mysql itd. i chcesz coś z tego silnika zrobić to proponuje na linuxpl.com kupić 48,80zł / rok, lub na początek na NiceShoot.pl

justyna
15-08-2010, 12:58
Co wpisać W SQL RELATED ?

jak to zainstalować?

Piszcie na gg 24044366

krzysiek1324
15-08-2010, 13:52
proszę napisać jak to zainstalować bo próbuje i mi błędy wywala

justyna
15-08-2010, 14:10
mi tez błąd wyskakuje ;/

Matusk
15-08-2010, 15:21
jaki błąd? w stylu Fatal error: Call to undefined function mysqli_connect() in D:\Program Files (x86)\WebServ\httpd\RS-0.3\install\include\database.php on line 17 ? jeżeli tak to macie błąd połączenia z bazy czyli krótko mówiąc podaliście złe połączenia do bazy.

krzysiek1324
15-08-2010, 15:26
nie inny
bodajże przy kroku 3 instalacji nie da się przejść do 4 :( bo wywala błąd )

justyna
15-08-2010, 15:26
Fatal error: Call to undefined function: mysqli_connect() in /var/www/sites/yoyo.pl/t/r/tribepl/install/include/database.php on line 17 taki a co wpisać w SQL ?

Meares
15-08-2010, 15:36
Fatal error: Call to undefined function: mysqli_connect()
Nie masz obsługi MySQLi na serwerze.

justyna
15-08-2010, 15:40
to co bym musiała zrobić? i jak

krzysiek1324
15-08-2010, 15:41
a na mój błąd ma ktoś radę?
bodajże przy kroku 3 instalacji nie da się przejść do 4 bo wywala błąd

mex
15-08-2010, 15:45
a na mój błąd ma ktoś radę?
bodajże przy kroku 3 instalacji nie da się przejść do 4 bo wywala błąd

no to z łaski swojej napisz jaki to błąd :/ skąd my możemy wiedzieć co tam u ciebie wywala ??

Meares
15-08-2010, 15:45
A mógłbyś podać ten błąd? Forumowa wróżka ma wakacje.


to co bym musiała zrobić? i jak
ZmieÅ„ serwer na taki, który obsługuje MySQLi.

krzysiek1324
15-08-2010, 15:49
no to z łaski swojej napisz jaki to błąd :/ skąd my możemy wiedzieć co tam u ciebie wywala ??

nie wiem dokładnie ale chyba 502 albo 503

justyna
15-08-2010, 15:51
a powie ktoś jaki serwer obsługuje
?

Meares
15-08-2010, 15:51
To się dowiedz... Ludzie, czy wy naprawdę myślicie, że jesteśmy jasnowidzami? Jak nie znacie błędu to nawet nie zabierajcie się za pisanie posta z prośbą o pomoc. A jak nie znacie PHP, MySQL, xHTML i CSS to się w ogóle nie zabierajcie za gry przeglądarkowe.


a powie ktoś jaki serwer obsługuje?
A wujek Google nie wie?

justyna
15-08-2010, 16:02
Warning: fopen(include/constant.php) [function.fopen]: failed to open stream: Permission denied in /virtual/t/r/travianx10.ugu.pl/install/process.php on line 27
can't open file teraz taki błąd ;/

Meares
15-08-2010, 16:45
Nadaj chmody na ten plik. Było o tym multum tematów na forum.

krzysiek1324
15-08-2010, 19:30
a może by ktoś napisał jak to zainstalować

justyna
15-08-2010, 20:56
a może by ktoś napisał jak to zainstalować

No :) ;p

mrowka
16-08-2010, 12:04
@justyna

napisz do mnie na gg: 11972807 lub pw to ci pomogę... na 2ap.pl sobie postaw traviana, mysqli jest i nie wywalą ci narazie tego

arab-ek
18-08-2010, 16:22
Przy instalacji po podaniu danych mysql itp. wyświetla mi błąd

"Fatal error: Call to undefined function mysqli_connect() in C:\Program Files\WebServ\httpd\travian\install\include\databa se.php on line 17"


//Edycja .. Dodałem plik database.php


a oto plik database.php:


<?php
/******Database.php*******
-- Class MYSQL_DB and MYSQLi_DB consists of the database releated functions of Travian Clone installation
-- Revision: Beta 4
-- Author: akakori
-- Homepage: -
-- Beta Server: -
-- Please do not remove this section
************************/
include("constant.php");

class MYSQLi_DB {

var $connection;

function MYSQLi_DB() {
$this->connection = mysqli_connect(SQL_SERVER, SQL_USER, SQL_PASS, SQL_DB) or die(mysqli_error());
}
function query($query) {
return $this->connection->query($query);
}

};

class MYSQL_DB {

var $connection;

function MYSQL_DB() {
$this->connection = mysql_connect(SQL_SERVER, SQL_USER, SQL_PASS) or die(mysql_error());
mysql_select_db(SQL_DB, $this->connection) or die(mysql_error());
}

function mysql_exec_batch ($p_query, $p_transaction_safe = true) {
if ($p_transaction_safe) {
$p_query = 'START TRANSACTION;' . $p_query . '; COMMIT;';
};
$query_split = preg_split ("/[;]+/", $p_query);
foreach ($query_split as $command_line) {
$command_line = trim($command_line);
if ($command_line != '') {
$query_result = mysql_query($command_line);
if ($query_result == 0) {
break;
};
};
};
return $query_result;
}

function query($query) {
return mysql_query($query, $this->connection);
}
};

if(CONNECT_TYPE) {
$database = new MYSQLi_DB;
}
else {
$database = new MYSQL_DB;
}
?>

mrowka
18-08-2010, 17:17
Zrobiłeś i co? Działa ci?
Jak nie to zrób na 2ap.pl, lub zainstaluj XAMPP to 100x lepsze jest. I Spróbuj.
___
I wg, jak wy to robicie, ja instalowałem na różnych hostingach, na localhoscie, i zero błędów. ;p

arab-ek
19-08-2010, 09:44
W xamppie trochę dalej doszlem przy instalacji ale jednak przy

Create World Data: Gdy klikam "Submit" bardzo długo ładuje mi stronę i potem wyświetla się:

"Fatal error: Maximum execution time of 60 seconds exceeded in C:\xampp\xampp\htdocs\travian\install\include\data base.php on line 20"

mrowka
19-08-2010, 15:40
nie mam pomysłu już na to co by tu zrobić... :( u mnie wszystko działa, a innym nie

krzysiek1324
31-08-2010, 19:30
u mnie też działa :)

tak a propo to ten travian nie jest pełny np. brakuje pliku z atakiem...

bogi7
01-09-2010, 08:10
Słuchajcie to jet klon gry i nie może być wszystkiego to by było za piękne, mapa się nie przesuwa, battle.php jest w engine, usuwać budynów też nie można, admin php nie chodzi, gdy się wybuduje drugi magazyn zamiast dodać surowców to usuwa. Ja właśnie jestem na etapie pracy nad "usterkami" potem zajmę się dodawaniem polskiego języka, ktoś chce pomóc?? zapraszam zróbmy coś dla siebie wspólnie.

krzysiek1324
01-09-2010, 17:44
mógł bym pomóc spolszczyć ale teraz nie będę miał zbyt wiele czasu co szkoła :(

1maciej1
02-09-2010, 19:16
Mam własny serwer Traviana prawie cały spolszczyłem instalacje też.
Jak chcecie zobaczyć to zapraszam http://game.lookhere.cba.pl/s1pl <-Serwer 1 predkosc x2
http://game.lookhere.cba.pl/s2pl <-Serwer 2 prędkość x6
http://game.lookhere.cba.pl/s3pl <-Serwer 3 prędkość x12
http://game.lookhere.cba.pl/sspeedpl <-Serwer Speed prędkość x100
http://game.lookhere.cba.pl/specjal <-Serwer Specjalny prędkość x1000
Gra na serwerze specjalnym jest aktualnie zablokowana. Za parę dni podam kod do wejścia na ten świat na mojej stronie internetowej.
Jak ktoś chce mogę udostępnić silnik informacje na gg: 669755
Poprawki tez wprowadzam powoli jeśli chce ktoś zostać adminem to musi mi pomagać.
W przyszłym tygodniu gra będzie na profesjonalnym hastingu.
Do spolszczenia została praktycznie tylko pomoc i parę drobiazgów jutro raczej to zrobię.

@Edit
JESZCZE DZISIAJ MASZYNA BĘDZIE CALA SPOLSZCZONA WTEDY POMYŚLĘ NAD UDOSTĘPNIENIEM JEJ POD NAZWA LOOKengine

mex
04-09-2010, 14:53
Czyszczę temat z ostatnich postów..

Mrówka jesli Zabka mówi, że nie da to nie da... bierz słownik i tłumacz jeśli chcesz

Poza tym takie sprawy załatwiajcie na pw między sobą

Meares
04-09-2010, 14:56
JESZCZE DZISIAJ MASZYNA BĘDZIE CALA SPOLSZCZONA WTEDY POMYŚLĘ NAD UDOSTĘPNIENIEM JEJ POD NAZWA LOOKengine
Nie możesz zmienić nazwy silnika, gdy ty tylko go spolszczyłeś...

mrowka
04-09-2010, 16:00
@Meares - racja...

@1maciej1 - możesz dopisać: translated by :D jak chcesz

@mex - :)

majewa
11-09-2010, 15:10
Witam.
Mam problem z instalacją, gdy wpiszę wszystkie dane i klikne next to pojawia mi się

Fatal error: Call to undefined function: mysqli_connect() in /var/www/sites/yoyo.pl/w/i/wiesgam/install/include/database.php on line 17
Dodam że dałem "chmod" 777 do tego pliku i nic się nie zmieniło. Co zrobic?
Pozdrawiam, jeżeli coś to mój numer gg: 2802113

thyrael
11-09-2010, 16:36
Nie znam się dobrze, ale bazę wgrałeś? Jeżeli tak to spróbuj na innym hostingu.

majewa
11-09-2010, 16:51
A jak wgrac baze?
Edit://
Wgrałem pliki na server i po wpisaniu wszystkich danych jak np.: Pass itd.

majewa
11-09-2010, 17:07
Nadal nie działa, prosze o pomoc dam + Mój numer gg: 2802113 a skype majewa96

mrowka
11-09-2010, 17:10
Może to wina hostingu?! Odpal to na jakimś innym.... Bez safe_mode choć ten tez chyba ma to wyłączone.

Polish Hero
24-09-2010, 17:18
Proszę o re-upload

astercholik
25-09-2010, 10:58
Daje Re-upload:
1. travian_b4bk3.rar (6.51 MB)

http://www.przeklej.pl/plik/travian-b4bk3-rar-00214ibgi04c2j6
lub
http://www.megaupload.com/?d=YFNQAP1F

2. travian_beta_3_rev_2.rar (5.61 MB)

http://www.przeklej.pl/plik/travian-beta-3-rev-2-rar-00214ibvm04c2j6
lub
http://www.megaupload.com/?d=HYZKA7JA

3. travian_beta_4.rar (6.53 MB)

http://www.przeklej.pl/plik/travian-beta-4-rar-00214icij04c2j6
lub
http://www.megaupload.com/?d=XKXZPTFB

4. travian_beta_4_fixed.rar (5.64 MB)

http://www.przeklej.pl/plik/travian-beta-4-fixed-rar-00214j01p04c2j6
lub
http://www.megaupload.com/?d=19266KK5

Powód:
Któreś z wersji 4.xx jest błąd podczas instalacji wywala ze nie można założyć konta admina dlatego daje 4 pliki w którymś w koÅ„cu będzie ok :] (2 Serwery)

Matusk
26-09-2010, 17:38
Ten re-up to nie jest Kravian tylko travian który zwiera mnóstwo błędów tu masz re-up kraviana

http://www.megaupload.com/?d=L7NKIFHB

Hasło:

skrypty-forum.com.pl

sadilv
26-09-2010, 23:56
@UP
Tak, a dlaczego dałeś to akurat na megauploada ?? I akurat plik jest chwilowo niedostępny :/.

mex
27-09-2010, 10:07
@UP
Tak, a dlaczego dałeś to akurat na megauploada ?? I akurat plik jest chwilowo niedostępny :/.

nie wiem ale mi działało megaupload ... ale masz wgrałem na sendspace

http://www.sendspace.pl/file/48c1097f39d2162654fead1

bez hasla archiwum

astercholik
29-09-2010, 22:02
Ten re-up to nie jest Kravian tylko travian który zwiera mnóstwo błędów tu masz re-up kraviana

http://www.megaupload.com/?d=L7NKIFHB

Hasło:

skrypty-forum.com.pl

no sorki ale dałeś dosłownie to samo co ja dałem wiec o co ci chodzi Kravian to inaczej Klon Traviana a pliki nazwane są tak jak powinny. Co za różnica czy dam rar nazwany Kravian Czy Travian czy choćby Bravian.


Witam...
Na http://sourceforge.net znalazłem silnik kravian... po bezproblemowej instalacji przez wbudowany instalator, ukazał mi się prawie idealna kopia traviana....

maciek_mono
01-10-2010, 17:43
Nie zgodzę się z tym ...
ściągnąłem obydwie wersje Travian_4 i Kravian.
Kravian ma wógóle inną budowie niż klon traviana ...
Spójrzmy sobie np na to :
- W krawianie wszystko jest wrzucone do jednego pliku
- W Travianie_4 jest podzielone na s1 (można dodawać światy np s2 i tak dalej ...)