PDA

Zobacz pełną wersję : Dodawanie nowej broni



Zaki
18-03-2008, 19:08
A więc uruchamiamy plik functions.php.
Za:

if ($gun == 5) {
$gun_2 = " Bazooka";
}
Dodajemy:

if ($gun == 6) {
$gun_2 = " moja broń";
}
Zapisujemy i wgrywamy na serwer a następnie otwieramy plik buy.php.
Za:


<tr><td>
Bazooka
</td>
<td>
<input type=radio name=what value=5>
</td>
<td>
$62,500
</td></tr>
Dodajemy:


<tr><td>
moja broń
</td>
<td>
<input type=radio name=what value=6>
</td>
<td>
$75,000
</td></tr>
Odrazu można zauwarzyć, że w kodzie functions.php jest zapisana cena lepszej broni, jest o $12,500 wyższa od gorszej i tak dalej...
Poradnik by www.blincoserwis.ddl2.pl | Proszę adminów o podklejenie tematu.
Metoda przetestowana przes portal BlincoSerwis.

P.S. - Na to łatwo da się wpażć przy spolszczaniu silnika.

dito
13-04-2008, 11:53
Zrobiłęm tak ale broni nie da sie kupić, a 2 gdzie ustawiasz siłę broni?

Zaki
01-06-2008, 12:37
W pliku funkcji jest ustawione że nowa broÅ„ jest o 12,5 jednostki silniejsza od poprzedniej i o 12,5 dolara droższa niż popszednia. Ale jeżli nie da się jej kupić to nie wiem sam.

Boro Casso
01-06-2008, 22:40
Przyklejam, tutek na pewno się przyda.