PDA

Zobacz pełną wersję : Generic RPG - Mafia php game - ogólna dyskusja



Raider19
01-01-2009, 15:45
Witam to moj 1 post :)


Od roku sledze te forum postanowilem zalozyc konto. Znalalzem skrypt ktorego chyba na forum nie ma :)wyglada to tak:

http://i33.tinypic.com/i4kepe.png

tutaj demko
The Generic RPG (http://www.thegrpg.com/)

Zainstalowalem u siebie ale cos nie widze panelu admina.
Instalacja jest bardzo prosta edytujesz plik dbcon.php i import sql



link:
RapidShare: Easy Filehosting (http://rapidshare.com/files/134793458/GRPG.rar.html)

Jak cos to sorka za bledy czy cuś.



SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU =]

Drikam
01-01-2009, 15:48
Takie Vallheru. Ale bez pracy to nie będzie hitem.

Raider19
01-01-2009, 15:53
Moim zdaniem to nie jest vall, a inny silnik

Drikam
01-01-2009, 16:47
Ja nie mówię, że to jest na Vallheru. Mówię, że to jest W STYLU Vallheru. Podobny wygląd miasta, itd. Jednak czas jest inny. Jednak pomysł i część mecaniki jest taka sama.

criss143
11-01-2009, 12:47
wszytko prawie ok ,po za tym gdy po zarejestrowaniu wyskakuje błąd nad tabela Warning: mysql_num_ in /virtual/t/h/thestreets.ugu.pl/register.php on line 13 proszę o pomoc

Cover
06-10-2009, 19:08
Wie ktoś , jak załatwić polskie znaki? Robię spolszczenie , kodowanie daję na ISO a tam same krzaczki...

mabobek
06-10-2009, 20:42
To nie ISO tylko UTF-8

Cover
07-10-2009, 13:56
Próbowałem każdego kodowania , i nie działają te znaki.

mabobek
07-10-2009, 16:49
W Notepadzie ++ Weź Format -> Konwertuj na UTF-8 bez BOM.

Cover
07-10-2009, 17:35
Dalej nie działa... Może kodowanie zmienia się w jakimś pliku?

mabobek
07-10-2009, 19:52
A w meta tagach jakie jest kodowanie?

kavillock
09-10-2009, 16:23
właśnie pracuje z tym skryptem

język polski robisz zmieniając (np w notepad++) kodowanie utf-8 bez bom we wszystkich plikach oraz zmianę
kodowania na
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />

w plikach header.php i nilheader.php

Cover
09-10-2009, 17:02
A w kED? Jak to zmienić?

Meares
09-10-2009, 17:12
Klawiszem F4... Tam automatycznie daje bez BOMu.

Mil0
09-10-2009, 17:47
Jak ktoś ma lub będzie miał spolszczenie to niech da znać na PW.

Cover
10-10-2009, 11:57
Może jak będę w połowie spolszczenia to dam , ale reszty nie - sami nie umiecie? Tym bardziej nie będę dawał spolszczenia silnika , który ja będę spolszczał np. miesiąc a wy sobie ściągniecie i już macie.

Spolszczenia na zlecenia robię , ale tylko w mniejszych silnikach.

Meares
10-10-2009, 14:07
Cover teraz wiesz jak czują się programiści oddający swoje "dziela" na OpenSource.

Programista
14-02-2010, 21:15
Może nie wiecie ale ten skrypt kosztuje 100$ :)
http://scripts.dltube.net/download24201.html

Tyranus
16-02-2010, 20:37
On jest pirat tzn null. Takich gier jest pełno na forum. Można powiedzieć że 3/4 całego forum. Matusk je dodawał. Czyli nasze forum to pirackie jakieś.Może administracja zajmie się tą sprawą:D

Alson
16-02-2010, 23:15
Administracja się tym nie zajmie bo jak sam powiedziałeś silniki typu null to 3/4 forum a chyba nikt by się 3/4 forum nie pozbył :) Co do samego silnika , o ile mi się zdaję sam projekt już jest dawno porzucony chyba 2007 przestał być rozwijany :)

Co do jego wycen ok 400 zł nikt by za niego nie dał , podrzędna grafika, nie staranny CSS a co do kodu to short_tags i błąd z css-em po zalogowaniu itp. Widać że projekt był pisany aby zdobyć na szybko kasę mam tu na myśli ofertę reklamy za 20$ jak i sam sprzedaż silnik, jak oni to sami nazywają FW :)

Programista
16-02-2010, 23:25
da ktoś reup na inny serwer?

Alson
16-02-2010, 23:29
Ja o ile nie stracę zapału w przyszłym tygodniu (Weekend) dam wersje spolszczoną :)

Programista
16-02-2010, 23:55
Ale mi tylko o szablon chodzi ;P Bo nie chce mi sie swojego robić

Nie zarejestrowany
05-03-2010, 19:36
Dajcie jakąs instrukcje jak wsadzisz na FTP to jak ją uruchomic?

mex
05-03-2010, 19:38
Dajcie jakąs instrukcje jak wsadzisz na FTP to jak ją uruchomic?

dajcie ?? phi .. a nie znasz słowa "proszę " :/

no jak co masz zrobic w pliku z configuracja wpisac dane do bazy i juz

Nie zarejestrowany
05-03-2010, 19:47
znaczy prosze, napisałem dane bazy SQL i konto użytkownika i tak nie działa

mex
05-03-2010, 21:07
to z czym masz problem ? jakies bledy ? skad mozemy wiedziec czemu ci nie dziala

klapaucius
31-03-2010, 18:19
Chciałbym sprawdzić silnik ale niestety mam błąd. Zedytowałem plik dbcon.php oraz cpastuff.php i gdy chce sie zarejestrowac lub zalogować wywalają mi błedy:

Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: Access denied for user 'palkora'@'localhost' (using password: NO) in /home/palkora/domains/grylandia.com.pl/public_html/grpg/login.php on line 9

Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: A link to the server could not be established in /home/palkora/domains/grylandia.com.pl/public_html/grpg/login.php on line 9
Name and password not found or not matched
Raczej nie ma możliwości, żebym źle wpisał dane do bazy. Pozdrawiam!

Cezar
31-03-2010, 18:44
(using password: NO)

Raczej jest.

klapaucius
01-04-2010, 15:48
$conn = mysql_connect("localhost","nazwa użytkownika","hasło");
$db = mysql_select_db("nazwa tabeli");
Uzupełniam na 100% poprawnymi danymi plik dbcon.php i cały czas mam błąd.

aris
01-04-2010, 18:09
$db = mysql_select_db("nazwa tabeli");
chyba nazwa bazy danych?

ps a stworzyłeś na serwerze bazę albo usera z uprawnieniami do połączenia z bazą?

klapaucius
01-04-2010, 22:19
chyba nazwa bazy danych?

ps a stworzyłeś na serwerze bazę albo usera z uprawnieniami do połączenia z bazą?

No tak, nazwa bazy danych, mimo to i tak jest wpisana poprawnie.
Uzytkownikiem, ktory mam zrobiony łącze sie z innych stron, skryptow i gier i wszystko działa... Jeszcze nigdy nie miałem problemu z połączeniem z bazą.. Co jest.. ;/

@edit
Jeest, naprawilo sie. Nie wiem co bylo przyczyna tego ze nie kminilo, ale teraz juz gra.. Wpisalem dane od nowa i dziala. Widocznie cos poknocilem. Przepraszam i dzieki :)

30kamilq
14-06-2010, 20:16
Gdy rejestruje konto wszystko jest ok ale gdy chcę się zalogowaćto pisze
Name and password not found or not matched Jak to możliwe ?