0

Tak więc idąc za prośbami z mojego poprzedniego tematu postanowiłem napisać coś mniejszego opisującego tylko najważniejsze zagadnienia z procesu tworzenia gry via WWW.
Rozdział 1: Koncepcja gry
Rozdział 2: Prezentacja wizualna :: pliki do rozdziału
Rozdział 3: Silnik MVC :: pliki do rozdziału
Rozdział 4: Projekt bazy danych :: pliki do rozdziału
Rozdział 5: Rejestracja i logowanie :: pliki do rozdziału
Rozdział 6: Karta Władcy
.
.
.
Ostatnio edytowane przez TKu ; 06-06-2015 o 18:32
Poradnik fajny, jednak pomylone jest pojęcie modelu i adaptera do obsługi bazy danych. Model powinien korzystać z adaptera który implementuje jeden interfejs, jednak nie powinien przejmowac jego roli. Wielu programistów to myli, ale w Javie w Spring Framework jest to super zrobione, encje w ORM oddzielone od modelu.
Dla początkujących twórców może to być świetny poradnik, jednakże osoby trochę obeznane w temacie same sobie poradzą już ze wszystkim.
Bardzo fajny poradnik😊 Zaczełem naukę html PHP i CSS ponieważ bardzo mnie interesuje struktura tworzenia gier www. Po 3 latach zabawny nad Metin2 i nad edytowaniem jego kodu źródłowego zakończyłem projekt sprzedałem 2x (Kod źródłowy + Gotowe pliki + Client). Zarobiłem sporą sumę pięniędzy którą chcę przekazać na moją grę WWW.Z tego faktu mam łatwiej nauczyć się😊Ale poradnik bardzo pożądany pokazuje szczegółową organizację pracy i tworzenie kodu źródłowego 😊+++ Będzie kolejny poradnik jak stworzyć "fukcję walki" lub następna część poradnika
Coś nowego w temacie się pojawi, czy wątek umarł śmiercią naturalną?
Kurczaczki dawno mnie tu nie było. Może czas reaktywować ten poradnik?
Praca mnie pochłonęłaMam w planie zrobić też wideo poradnik co byłoby moim zdaniem przyjemniejsze do ogarnięcia ale drukowana wersja jest bardziej przejrzysta.
Muszę przygotować jakiś prosty projekt gry i przepisać o na poradnik.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki