Prosze o pomoc przy kodzie php
Forum MMO - Tworzenie gier via www i MMO
Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Prosze o pomoc przy kodzie php

  1. Zarejestrowany
    Dołączył: Nov 2013
    Posty: 21
    Pobieralnia
    44
    Dodane pliki
    0
    Thumbs Up/W dół
    Otrzymane: 0/0
    Dane: 0/1
    Siła reputacji: 0

    Prosze o pomoc przy kodzie php

    #1
    Witam panowie nie jestem aż takim specem od php ale cos chyba robie zle Click here to enlarge

    Kod php:
    <?/**
    * Dodawanie Mithrilu
    */
    if (isset ($_GET['view']) && $_GET['view'] == 'mithril') {
    if (isset (
    $_GET['step']) && $_GET['step'] == "daj") {
    if (!
    ereg("^[1-9][0-9]*$"$_POST['amount'])) 
            {
                
    error (ERROR);
            } 
    $db -> Execute("SELECT `id` FROM platinum=platinum+".$_POST['ile']." WHERE `id`=".$_POST['id']."");
    echo 
    'Dałeś id '.$_POST['id'].' '.$_POST['ile'].' Mithrilu.<br>';
    echo 
    '(<a href=admin.php>Wróć</a>)';
    }
    }
    ?>
    Czy ktos moze sprawdzic mi ten kod

    0 Nie wolno! Nie wolno!
    Nie sprzedaje silnikow ....
    Jak juz je naprawie to wystawiam na neta po to by stworzyc Servis Darmowych gier

  2. Zarejestrowany
    Dołączył: Jan 2009
    Posty: 2,510
    Pobieralnia
    5
    Dodane pliki
    11
    Thumbs Up/W dół
    Otrzymane: 1/1
    Dane: 1/0
    Siła reputacji: 260

    Odp: Prosze o pomoc przy kodzie php

    #2
    $_POST['amount'] czy $_POST['ile']
    ? zdecyduj się.

    0 Nie wolno! Nie wolno!
    manual zlecenie
    Nie pomagam na PW!
    Z programowaniem jest jak z jazd�? na rowerze, czy z seksem... Od samego patrzenia wiele si�? nie nauczycie.
    Ni3 Pi$h33|\/| P0Pr@|/\|ni3 P0 P0l5ki3|\/|u!!!

  3. Zarejestrowany
    Dołączył: Nov 2013
    Posty: 21
    Pobieralnia
    44
    Dodane pliki
    0
    Thumbs Up/W dół
    Otrzymane: 0/0
    Dane: 0/1
    Siła reputacji: 0

    Odp: Prosze o pomoc przy kodzie php

    #3
    dziekuje za podpowiedz . kod php dziala po zmianach na $_POST['ile'] .

    ale jednak nie dodaje wybranych opcji .. przedstawiam wam caly kod
    Kod php:
    /**
    * Dodawanie Mithrilu
    */
    if (isset ($_GET['view']) && $_GET['view'] == 'mithril') {
    if (isset (
    $_GET['step']) && $_GET['step'] == "daj") {
    if (!
    ereg("^[1-9][0-9]*$"$_POST['ile'])) 
            {
                
    error (ERROR);
            } 
    $db -> Execute("SELECT `id` FROM platinum=platinum+".$_POST['ile']." WHERE `id`=".$_POST['id']."");
    echo 
    'Dałeś id '.$_POST['id'].' '.$_POST['ile'].' Mithrilu.<br>';
    echo 
    '(<a href=admin.php>Wróć</a>)';
    }
    }

    /** 
    *Dodawanie  AP
    */
    if (isset ($_GET['view']) && $_GET['view'] == 'dap') {
    if (isset (
    $_GET['step']) && $_GET['step'] == "daj") {
    if (!
    ereg("^[1-9][0-9]*$"$_POST['ile'])) 
            {
                
    error (ERROR);
            }
    $db -> Execute("update players set ap=ap+".$_POST['ile']." where id=".$_POST['id']."");
    echo 
    'Dałeś id '.$_POST['id'].' '.$_POST['ile'].' punktów AP.<br>';
    echo 
    '(<a href=admin.php>Wróć</a>)';
    }
    }

    /** 
    *Dodawanie Energi
    */
    if (isset ($_GET['view']) && $_GET['view'] == 'energia') {
    if (isset (
    $_GET['step']) && $_GET['step'] == "daj") {
    if (!
    ereg("^[1-9][0-9]*$"$_POST['ile'])) 
            {
                
    error (ERROR);
            }
    $db -> Execute("update players set energy=energy+".$_POST['ile']." where id=".$_POST['id']."");
    echo 
    'Dałeś id '.$_POST['id'].' '.$_POST['ile'].' punktów Energi.<br>';
    echo 
    '(<a href=admin.php>Wróć</a>)';
    }

    brak jakich kolwiek Error kod dziala ale nie dodaje

    0 Nie wolno! Nie wolno!
    Nie sprzedaje silnikow ....
    Jak juz je naprawie to wystawiam na neta po to by stworzyc Servis Darmowych gier

  4. Zarejestrowany
    Dołączył: Jan 2009
    Posty: 2,510
    Pobieralnia
    5
    Dodane pliki
    11
    Thumbs Up/W dół
    Otrzymane: 1/1
    Dane: 1/0
    Siła reputacji: 260

    Odp: Prosze o pomoc przy kodzie php

    #4
    I nie będzie działać, bo masz tam zapytanie SELECT a nie UPDATE. http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/update.html

    0 Nie wolno! Nie wolno!
    manual zlecenie
    Nie pomagam na PW!
    Z programowaniem jest jak z jazd�? na rowerze, czy z seksem... Od samego patrzenia wiele si�? nie nauczycie.
    Ni3 Pi$h33|\/| P0Pr@|/\|ni3 P0 P0l5ki3|\/|u!!!

  5. Zarejestrowany
    Dołączył: Nov 2013
    Posty: 21
    Pobieralnia
    44
    Dodane pliki
    0
    Thumbs Up/W dół
    Otrzymane: 0/0
    Dane: 0/1
    Siła reputacji: 0

    Odp: Prosze o pomoc przy kodzie php

    #5
    Witam ponownie po to by nie robic balaganu postanowilem pisać dalej w tym samym Topicku :

    male pytanko jak dokladnie utworzyc zapytanie dla wyswietlania komunikatu dla strony :

    Kod php:
    "Text5" => "Co 4 h w Banku kwota wzrasta o ".(round($player->bank /+ (5/100) ))." Oprocentowanie banku na Dziś."
    w zadaniu Cron kod odpowiadajacy za dzialanie oblicza wartosc dobrze 1% wartosci kwoty w banku .

    Kod php:
    /**
    * Assign variables to template and display page
    */
    $smarty -> assign(array("Text1" => TEXT1,
                            
    "Text2" => TEXT2,
                            
    "Text3" => TEXT3,
                            
    "Text4" => "Odzyskanie punktów życia i punktów magii  o godzinach 0, 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24",
                
    "Text5" => "Co 4 h w Banku kwota wzrasta o ".(round($player->bank /+ (5/100) ))." Oprocentowanie banku na Dziś.",
                            
    "Tage" => $objAge -> fields['value'],
                            
    "Tday" => $objDay -> fields['value'],
                            
    "Thours" => $arrTime[0],
                            
    "Tminutes" => $arrTime[1],
                            
    "Tage2" => T_AGE2,
                            
    "Tday2" => T_DAY2)); 

    0 Nie wolno! Nie wolno!
    Nie sprzedaje silnikow ....
    Jak juz je naprawie to wystawiam na neta po to by stworzyc Servis Darmowych gier

  6. Zarejestrowany
    Dołączył: Jan 2009
    Posty: 2,510
    Pobieralnia
    5
    Dodane pliki
    11
    Thumbs Up/W dół
    Otrzymane: 1/1
    Dane: 1/0
    Siła reputacji: 260

    Odp: Prosze o pomoc przy kodzie php

    #6
    O co Ci chodzi? Bo nie rozumiem... Wyświetlanie masz w plikach TPL, a przez PHP powinieneś assignować tylko dane zmiennych, nie całe teksty (chyba, że robisz grę przygotowaną pod obsługę wielu języków).

    0 Nie wolno! Nie wolno!
    manual zlecenie
    Nie pomagam na PW!
    Z programowaniem jest jak z jazd�? na rowerze, czy z seksem... Od samego patrzenia wiele si�? nie nauczycie.
    Ni3 Pi$h33|\/| P0Pr@|/\|ni3 P0 P0l5ki3|\/|u!!!

  7. Nowy
    Dołączył: Nov 2017
    Posty: 1
    Pobieralnia
    0
    Dodane pliki
    0
    Thumbs Up/W dół
    Otrzymane: 0/0
    Dane: 0/0
    Siła reputacji: 0

    Odp: Prosze o pomoc przy kodzie php

    #7
    hej hej h ee

    0 Nie wolno! Nie wolno!

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Osoby które odwiedziły tą stronę znalazły ją szukając:

Zakładki

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  

Partnerzy

ViaWWWGamers - portal od graczy dla graczy Yggdrasil – portal o grach Katalog stron internetowych Sznurkownia Zbierz jagódki i zarób sznureczki

Toplisty

TOP50 Gry Toplista MMO - Wypromuj strone związaną z tematyką gier MMO - Polskie Centrum Gier MMO Internetowe RPG - gry MMO i MMORPG online TOP 30 - Via WWW | GRY ONLINE | MMO | MMORPG Gry w przeglądarce Top Granie Toplista gier internetowych
facebook
G